Recept: Cereální sůšenky s mořskou řasou pro lepší srst a vylučování mědi
25. 11. 2007
Cereální sůšenky s mořskou řasou pro lepší srst a vylučování mědi
400g pohankové hladké mouky OO
1 žejdlík vlažné vody
250g obilninových vloček čtyř druhů (ovesné, pšeničné, ječné, špaldové)
5 křepelčích vajíček střední velikosti (možno nahradit 0,133 pštrosího vejce)
100g sušených japonských zelených mořských řas NORI ve formě vloček
1 úplně majičkaté vykrajovátko ve tvaru slepice
Suroviny nasypeme do mísy, pečlivě promícháme a vypracujeme z nich hladké těsto. Na dřevěném válu z těsta vyválíme obrovitánskou placku, ze které posléze vykrájíme majičkaté slepičky. Tyto naklademe na plech a upečeme v troubě na střední plyn. Když jsou sůšenky tvrdé jako šutr, vytáhneme je. Podáváme vychlazené na pokojovou teplotu.
VAROVÁNÍ MINISTERSTVA ZDRAVOTNITVÍ: PEČENÍ MŮŽE ZPŮSOBIT POPÁLENINY
400g pohankové hladké mouky OO
1 žejdlík vlažné vody
250g obilninových vloček čtyř druhů (ovesné, pšeničné, ječné, špaldové)
5 křepelčích vajíček střední velikosti (možno nahradit 0,133 pštrosího vejce)
100g sušených japonských zelených mořských řas NORI ve formě vloček
1 úplně majičkaté vykrajovátko ve tvaru slepice
Suroviny nasypeme do mísy, pečlivě promícháme a vypracujeme z nich hladké těsto. Na dřevěném válu z těsta vyválíme obrovitánskou placku, ze které posléze vykrájíme majičkaté slepičky. Tyto naklademe na plech a upečeme v troubě na střední plyn. Když jsou sůšenky tvrdé jako šutr, vytáhneme je. Podáváme vychlazené na pokojovou teplotu.
VAROVÁNÍ MINISTERSTVA ZDRAVOTNITVÍ: PEČENÍ MŮŽE ZPŮSOBIT POPÁLENINY